Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date

Werken aan beter worden is het hoofd koel houden

SEH-verpleegkundige

De Spoedeisende Hulp van Erasmus MC lijkt in weinig op die van andere ziekenhuizen. Het is een level 1 SEH en hét traumacentrum voor de regio Zuid-West Nederland. De afdeling is groot en er zijn veel behandelkamers. Drie traumakamers zijn volledig ingericht op de acute opvang van multitraumapatiënten. Daarnaast is er een eigen operatiekamer, CT-ruimte en een helideck voor de traumahelikopter.

Loop een dag met ons mee

Maak kennis met een aantal collega's

Loop een dag met ons mee

/

Rouleren

Saai wordt het nooit, het werk op de Spoedeisende Hulp. Maar misschien wil je soms even iets anders. Dan is het goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat om te rouleren met onze IC afdelingen. Je werkt dan een paar maanden op de SEH en een paar maanden op de IC. We werken samen met AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en bieden kansen om zowel op de SEH als ambulance te werken. Ook is er een uitwisselingsprogramma met Defensie.

SEH

Gouden uur

"Wij krijgen de meest complexe situaties en heftige trauma’s binnen. Daarom is het gouden uur voor ons extra cruciaal. Binnen dat uur moet de patiënt in kaart gebracht en gestabiliseerd zijn." - Peter Roedoe, teamleider SEH

Lees verder
Hans van Schendel, manager SEH

Humor is belangrijk

“Om hier te werken moet je twee dingen hebben: humor en teamspirit.” - Hans van Schendel, manager SEH

Traumakamer SEH Erasmus MC

Virtual reality tour

Kijk rond op onze level 1 Spoedeisende Hulp. Je begint de tour in één van de drie traumakamers. Deze zijn volledig ingericht op acute opvang van traumapatiënten. Maandelijks behandelen we hier zo'n 250 traumapatiënten waarvan circa 30 - 50 patiënten met de traumaheli naar Erasmus MC gebracht worden.

Start de tour

Een flexibele houding

Patiënten die op de Spoedeisende Hulp komen, zitten vol emoties. In de korte tijd dat jij ze onder je hoede hebt, stel je ze zo goed mogelijk gerust. Daar moet je flexibel voor zijn. Want de ene keer zit er een student tegenover je, de andere keer een bouwvakker. Soms een kind en soms een bejaarde. Dan weer iemand uit Zuid, dan weer iemand uit Kralingen. En na een zwaar traumageval wacht wellicht iemand met een verstuikte enkel.

Veel kennis vereist

Kan die patiënt nog even wachten? Of moet je met spoed de arts laten komen? Op de SEH wordt het uiterste gevraagd van je klinische blik. Daarom moet je veel kennis in huis hebben. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een interne opleiding van 1,5 jaar. Daarnaast volg je veel klinische lessen. Regelmatig duik je in de boeken om iets op te zoeken. Of je bezoekt bijvoorbeeld een seminar.

Trauma heli

Traumacentrum Zuid-West Nederland

De Spoedeisende Hulp van Erasmus MC is een van de 11 traumacentra van Nederland. Alle traumagevallen met kinderen komen hier naar toe. En alle gevallen met een RTS-score van 10 of lager. De kustwacht brengt drenkelingen. Reanimaties zijn aan de orde van de dag. Zowat elke dienst zie je de meest complexe, zware gevallen voorbijkomen. Multitraumapatiënten die je in andere ziekenhuizen mogelijk zelden of nooit tegenkomt.

Acuut kort verblijf unit

De acuut kort verblijf unit is een high care afdeling binnen onze Spoedeisende Hulp. Hier worden patiënten opgevangen die dusdanig ernstig ziek of gewond zijn dat vervoer naar een ander ziekenhuis onwenselijk is. Hier ontvangen zij 24/7 high care zorg en worden zij gemonitord totdat er een bed in het Erasmus MC beschikbaar is.

Onze SEH iets voor jou?

"Ben jij SEH-verpleegkundige en wil je werken op een plek waar je verzekerd bent van adrenaline? Kom dan eens een dagje meelopen. Je maakt dan direct kennis met ons team. Bel of mail me en we maken een afspraak." - Hans van Schendel, manager SEH

T: 06 127 574 38
E: j.vanschendel@erasmusmc.nl

Hans van Schendel, manager SEH