Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline

Waarom het Erasmus MC?

Wij zijn het Erasmus MC. Geworteld in Rotterdam, wereldstad en thuishaven. Het meest vooruitstrevende universitair medisch centrum van Nederland, vernieuwend en trendsettend.

  Welkom in onze wereld

  Wij zijn denkers die doen

  Welkom in onze wereld

  /

  Drie kerntaken

  We staan voor een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Elke dag werken wij, medewerkers, vrijwilligers en studenten met toewijding en passie aan alles waar het Erasmus MC voor staat:

  • Veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften.
  • Onderscheidend toponderwijs dat getalenteerde studenten aanspreekt en dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen.
  • Internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen.

  Dit onderscheidt het Erasmus MC:

  sfeerbeeld- ecmo

  Bijzondere ziektebeelden zijn aan de orde van de dag

  Door ons omvangrijke verzorgingsgebied hebben wij een grote diversiteit aan patiënten en ziektebeelden. Wat bij andere medische centra een uitzondering is of een bijzondere zorgvraag, is bij ons aan de orde van de dag.

  Patiënten zijn onze waardevolle partners bij alles wat we doen

  In de zorg stimuleren we patiënten mee te denken met onze professionals over hun behandeling en de gewenste uitkomsten die het beste passen bij hun leven.

  We helpen de gezondheidszorg vooruit

  Wij leggen verbindingen tussen medische en andere disciplines en werken samen met nationale en internationale zorginstellingen en instanties. We gebruiken onze kennis om de gezondheid van mensen te bevorderen.

  Ons onderzoek behoort tot de internationale top

  Ons onderzoek levert niet alleen een grote bijdrage aan de kwaliteit van gezondheid, maar ook oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en meer bedrijvigheid en economische welvaart.

  Erasmus MC gebouw

  Samen zorgen voor impact

  Het Erasmus MC wil het verschil maken door zich in te zetten voor een gezonde samenleving. Dit doen we met technologie en toewijding. In Koers23 maken we duidelijk welke ambities we hebben bij het verlenen van zorg aan onze patiënten, het geven van onderwijs en het doen van wetenschappelijk onderzoek.

  Naar Koers23 Magazine

  Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

  In welke functie je ook werkzaam bent bij Erasmus MC, iedereen draagt bij aan de zorg van vandaag én de gezondheid van morgen. Benieuwd of een van onze functies bij jou past? Bekijk onze openstaande vacatures.

  Naar de vacatures