Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date

Werken aan beter worden is jezelf blijven ontwikkelen

Verpleegkundige bij het Sophia Kinderziekenhuis

Als verpleegkundige ga je aan de slag bij het Sophia Kinderziekenhuis, het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. En misschien wel het meest innovatieve. Je werkt met de meest bijzondere, veeleisende, kwetsbare en ontroerende patiënten: kinderen. Een groot verschil met het werken met volwassenen. Je hebt bijvoorbeeld ook altijd te maken met ouders, verzorgers en school. Een bezoekje aan de speelkamer, een lach, een grap of een knuffel zijn soms het belangrijkste medicijn.

Werk dat je niet koud laat

Je toekomstige collega's vertellen over hun ervaringen

Werk dat je niet koud laat

/

De leukste zorg

Om de speciale patiënten in het Sophia Kinderziekenhuis de allerbeste zorg te geven, hebben we niet alleen het breedste scala aan kinderspecialisten in huis, maar ondernemen we ook van alles om hun situatie aangenamer te maken. Ouders mogen er altijd zijn. We hebben ons eigen Sophia TV en er is regelmatig leuk bezoek. Bijvoorbeeld van de Feyenoord-selectie.

Welkom bij Sophia!

Een kijkje in Nederlands oudste kinderziekenhuis

Welkom bij Sophia!

/
Baby patient

Veel ziektebeelden kom je ergens anders niet tegen

Het Sophia Kinderziekenhuis richt zich op tertiaire zorg. Dat betekent dat je hier ziektebeelden ziet die je op weinig andere plekken tegenkomt. Zo zijn we het enige ziekenhuis in Nederland dat helemaal is toegerust voor kinderen met complexe en meervoudige aangeboren en erfelijke anatomische afwijkingen. We zijn een internationaal ‘centre of excellence’ op het gebied van inflammatoire darmziekten bij kinderen. En ons kinderthoraxcentrum is toonaangevend in Europa.

Het Kinderthoraxcentrum

In ons Kinderthoraxcentrum worden kinderen met aangeboren of verworven afwijkingen aan het hart en/of de longen behandeld. Het centrum heeft unieke expertise in huis en de nieuwste technologische middelen. Zo is onze IC een van de twee centra in Nederland waar gewerkt wordt met een ECMO, een hart-longmachine. We zijn het enige Nederlandse ziekenhuis waar harttransplantaties voor kinderen worden uitgevoerd en waar hartondersteuning via kunstharten plaatsvindt.

sfeerbeeld IC kinderen

IC Kinderen

De IC afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis is een van de grootste kinder-IC's van Europa. De ziektebeelden die je hier tegenkomt, zijn uiteenlopend en complex. Zoals aangeboren afwijkingen, ernstige trauma’s, harttransplantaties en schedelafwijkingen. Omdat je de ene keer te maken hebt met een pasgeborene en de andere keer met een puber, moet je steeds weer anders handelen.

Lees meer

Verloskunde

De afdeling Verloskunde is de enige afdeling in het Sophia Kinderziekenhuis waar volwassenen verblijven. We helpen vrouwen die te vroeg bevallen, maar ook zwangeren die ernstig ziek zijn. Daarom werk je op deze afdeling nauw samen met collega's vanuit verschillende disciplines, zoals de internist, longarts, hematoloog en de neuroloog. Op de afdeling Verloskunde beschikken we over een OK-Klasse 2 en obstetrische critical care Lees meer.

Verloskunde
Neonatologie

IC Neonatologie

Het Sophia Kinderziekenhuis heeft de grootste IC neonatologie afdeling voor zieke pasgeborenen van West-Europa. Hier zorgen we voor te vroeg geboren kinderen vanaf 24 weken zwangerschap, maar ook voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben. Vaak zijn een of meerdere vitale functies bedreigd en moeten die door diverse behandelmethodes ondersteund worden, zoals beademing of medicatie. Naast de zorg voor het kind is de zorg voor de ouders een belangrijk deel van het werk.

Lees meer

Multidisciplinair

Bij het Sophia Kinderziekenhuis werk je meer dan ergens anders samen in multidisciplinaire teams. Jouw rol als verpleegkundige is vanzelfsprekend even belangrijk als die van de specialisten, paramedici, ouders en verzorgers.

Patient Family Centered Care

Samenzorg: Een nieuwe filosofie voor ons werk

Patient Family Centered Care

/

Beter worden in je vak

Wie zijn kennis wil verdiepen of verbreden, is bij het Sophia Kinderziekenhuis aan het goede adres. Om de allerbeste zorg te kunnen leveren, volg je regelmatig cursussen en trainingen. Bijna dagelijks is er een klinische les. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er legio mogelijkheden. Kansen om onderzoek te doen, vervolgstudies tot bijvoorbeeld verpleegkundig specialist, en vele cursussen.

Informatieavond vervolgopleidingen

Ben jij 4e jaars student Verpleegkunde (MBO/HBO) en wil jij doorgroeien tot obstetrieverpleegkundige, kinderverpleegkundige of IC-verpleegkundige? Of ben jij een ervaren verpleegkundige en toe aan een volgende stap in je carrière? Kom dan naar onze informatieavond over de vervolgopleidingen binnen het Erasmus MC-Sophia op woensdag 13 november! 

Lees meer

Onderzoek, opleiding en ontwikkeling

Veel kansen om je kennis te verbreden en verdiepen

Onderzoek, opleiding en ontwikkeling

/
Kinderziekenhuis Sophia

Werken in een academisch ziekenhuis vraagt wel wat van jou

Het Sophia Kinderziekenhuis is een universitair medisch centrum. We geven niet alleen topzorg aan zieke kinderen en obstetrische patiënten, maar zijn ook continu bezig om de zorg te verbeteren. Bijvoorbeeld door artsen op te leiden en nieuwe behandelmethodes en medicijnen te ontwikkelen. Als verpleegkundige ben je ook bezig om extra onderzoeksmateriaal af te nemen en co-assistenten wegwijs te maken. Je hebt contact met veel verschillende specialisten. Dit vraagt om een flexibele en leergierige houding. Om mensen die zichzelf én de zorg voor onze patiëntjes willen verbeteren.

Meer weten of dagje meelopen?

"Wil je meer weten of een dagje meelopen met één van de teams? Bel me gerust of stuur een WhatsApp, dan bespreken we de mogelijkheden met elkaar." - Jeanette dos Santos - Gomes, recruiter

T: 06 500 310 07
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Jeanette een WhatApp
recruiter